Update wegenwerken N411. Er werd op 7 december 2020 een digitale vergadering georganiseerd met twee vertegenwoordigers van de schepen van openbare werken, een vertegenwoordiger van de stadsadministratie, twee dorpsgenoten die aan de ratelstroken wonen en de voorzitter van de Dorpsraad omtrent de hinder door de ratelstroken en de compoundvoegen en inzake de nood aan bijkomende veiligheidsvoorzieningen.
Er werd aangegeven dat de ratelstroken voor veel geluidshinder en trillingen zorgen en gevraagd om alternatieven te voorzien. Mogelijkheden die werden geopperd zijn: het aanduiden dat fietsers op de rijbaan komen door reflectoren aan te brengen op of net voor de plaats waar dit gebeurt, de zone dertig beter aanduiden door dit op de rijbaan te schilderen of de fietssuggestiestrook langer en breder maken, zodat ze meer opvalt. Men beloofde dit aan te kaarten bij het agentschap wegen en verkeer (= de wegbeheerder).
De kwestie van de verdwenen zebrapaden werd nogmaals besproken:
De argumenten van de Dorpsraad:
1. De zebrapaden werden tientallen jaren nuttig geacht en gebruikt in de dorpskom. Op welke grond meent men nu dat ze plots niet meer nuttig zijn?
2. De N411 werd ook vernieuwd aan het OLV en in Moorsel-Dorp. Er werden telkens drie zebrapaden aangelegd. In Baardegem is er over een veel langere afstand slechts een zebrapad (dat er slechts kwam na actief lobbywerk van de Dorpsraad, anders was er niets). Waarom deze verschillende behandeling?
3. Indien men aan een zebrapad aangeeft te willen oversteken moet een bestuurder inhouden en de zwakke weggebruiker vrije doorgang verlenen. Het argument dat een zebrapad geen nut heeft en enkel een vals gevoel van veiligheid geeft snijdt dus geen hout.
4. De Dorpsraad is er zich van bewust dat men verkiest niet langer zebrapaden aan te brengen in een zone 30. Twee van de drie zebrapaden waar de Dorpsraad voor ijvert liggen echter in de zone 50 (aan het kruispunt met de Seepscherf en in het verlengde van de trage weg nr. 52). Alleen het gevraagde zebrapad voor de kerk (aan het Houwelgat) ligt in de zone 30 (maar heeft zijn nut aangezien de kerk en de twee feestzalen toch veilig moeten kunnen worden bereikt door de vele bezoekers, zeker gezien de ligging van de nieuwe parking en de bushalte).
5. Zebrapaden worden steeds nuttig geacht op plaatsen waar bepaalde burgers (kinderen, senioren, mensen met een handicap) veel komen. Het is dus zeker aangewezen om in het verlengde van de trage weg nr. 52 (naast het woonzorgcentrum) een zebrapad te voorzien. Langs deze weg kunnen de kinderen van de Margrietschool de Molenwegroute bereiken (een alternatief voor het stuk drukke gewestweg waar geen fietspad is). Dat er veel senioren in de omgeving van een rusthuis zijn is evident (we denken ook aan de bezoekers). Het zebrapad zou ook extra de aandacht kunnen vestigen (voor het verkeer komende van Opwijk) op het feit dat er moet vertraagd worden (twintig meter verder start de zone 30).
Het kabinet van de schepen van openbare werken stelt voor een vertegenwoordiger van het agentschap wegen en verkeer uit te nodigen om ter plaatse de situatie nogmaals te bekijken en dit in de aanwezigheid van dorpsgenoten die in de omgeving van de ratelstroken wonen en een vertegenwoordiger van de Dorpsraad, zodat zij alles kunnen toelichten.
Wordt vervolgd in 2021.
- Update werken N411: de laatste week van november werden de bushokjes geplaatst in de dorpskern en werden ter bescherming van de Barbarakapel ook twee houten paaltjes aangebracht aan het Houwelgat (vrachtwagens reden immers reeds een aantal maal tegen de kroonlijst bij het te kort indraaien van het Houwelgat). Weer twee dingen waar we sterk op hebben aangedrongen en die we kunnen afvinken op ons vragenlijstje.
- Deze maand kreeg Baardegem niet alleen een vredesboom, ook werd de molensteen uit de vroegere maalderij Fies aan de nieuwe parking geplaatst. Een blijvende herinnering aan de maaldersactiviteit in Baardegem. We danken het stadsbestuur om ons idee te helpen verwezenlijken. De parking zelf is ook grotendeels klaar. Er moet nog wat verlichting komen en de groenvoorzieningen dienen nog te worden geregeld. Daarna hebben we de mooiste parking van de regio en kunnen we in Baardegem weer wat volk ontvangen zodra we weer festiviteiten kunnen organiseren.
- Begin december zal er nog een overleg zijn met de schepen van openbare werken en de stadsadministratie omtrent de hinder door de ratelstroken en de compoundvoegen en inzake de verbeteringen die nog nodig zijn om de veiligheid in de dorpskern te verhogen (zebrapaden, fietssuggestiestroken, betere aanduiding zone 30,....)
- De Dorpsraad heeft gevraagd aan het stadsbestuur om na te gaan wie nu moet instaan voor de aanleg van de groenvoorzieningen langs de N411.
- Net voor 11 november 2020 werd ook in Baardegem een vredesboom geplant. Deze staat op de hoek van Baardegem-Dorp en de Blokveldstraat. Er werd gekozen voor een linde, aangezien dit een typische herdenkingsboom is. De Dorpsraad dankt de schepenen De Gucht en Beulens om ons initiatief te willen steunen en de medewerkers van de groendienst voor de snelle verwezenlijking van dit projectje. Volgende lente zullen we het perkje waar de boom is geplant (dat vrijkwam door de heraanleg van de N411) verder aanpakken. Momenteel staan een aantal van de zomerbloemen die wij een aantal maanden geleden inzaaiden nog in bloei. Baardegem wordt weer wat mooier.
- Update werken aan de N411:
De onduidelijkheid omtrent het parkeerregime in Baardegem-Dorp werd weggewerkt doordat de rijbaan in de zone 50 werd onderverdeeld in rijvakken (parkeerverbod) en doordat in de zone 30 verkeersborden (parkeerverbod) werden geplaatst. Er wordt ondertussen verder gewerkt aan de dorpsparking.
Het kabinet van de schepen van openbare werken maakte ons kenbaar dat de stadsdiensten en de politie onze vraag om zebrapaden te voorzien aan het kruispunt met de Seepscherf, in het verlengde van de trage weg naast het rusthuis en voor de kerk mee verdedigen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (Oost-Vlaanderen) zou evenwel gekant blijven tegen zebrapaden in de dorpskom. Echte argumenten hoorden we weer niet (tenzij "het geeft een vals gevoel van veiligheid" en "we bouwen het aantal zebrapaden af"). De vraag blijft of de bevoegde minister zijn ambtenaren steunt in deze argumentatie en wie de verantwoordelijkheid zal nemen indien er een dode of gewonde valt. Waar een zebrapad is voorzien is de automobilist geneigd in te houden indien hij vaststelt dat een voetganger of fietser klaarstaat om over te steken. Wie kan tegen een veiliger dorpskern zijn? Er volgt nog nieuw overleg...
- De Dorpsraad heeft nogmaals aangegeven steeds bereid te zijn om de bevolking te bevragen indien ingrijpende veranderingen worden overwogen in het dorp. Hierbij werd verwezen naar de beslissing om enkele richting te voorzien in de Mechelseweg en een deel van de Margrietstraat. Wij hebben steeds, aan wie het horen wilde, meegegeven dat wij niet geloofden dat hier een draagvlak voor bestond en dat het nut van deze maatregel betwistbaar is (extra verkeer voorbij kruispunt met Veldeken waar de zichtbaarheid slecht is en extra verkeer aan een drukker kruispunt met de Rampelberg of aan Maxens). Toch besliste de gemeenteraad, zonder meer, enkele richting in te voeren. De parkeerproblematiek in de Mechelseweg (zo deze echt bestaat) kan opgelost worden door toe te laten om half op de berm te parkeren (verkeersborden), door in een deel van de straat parkeren op de rijbaan toe te laten (geparkeerde wagens kunnen dan remmende invloed hebben op diegenen die de snelheidsregels graag miskennen), of door een volledig parkeerverbod te voorzien (vraag is wat is rationeel en wat komt het meest tegemoet aan de wensen).
De gemeenteraad heeft op de zitting van 15 september 2020 beslist om eenrichtingsverkeer in te voeren in de Mechelseweg en het deel van de Margrietstraat tot aan de Seepscherf. Er werd aangegeven dat er voor deze maatregel een groot draagvlak zou bestaan. Gelet op de opgestarte acties die gericht zijn op het terugdraaien van deze beslissing lijkt er van een groot draagvlak geen sprake te zijn.
De Dorpsraad heeft in het verleden steeds aangeboden om wanneer dergelijke beslissingen werden voorbereid de bewoners van de betrokken straten hieromtrent te bevragen en de resultaten van de bevraging aan het stadsbestuur mee te delen. De schepen van openbare werken lijkt dit niet nodig te vinden.
De invoering van eenrichtingsverkeer in de Mechelseweg en een deel van de Margrietstraat wordt deels verantwoord met de stelling dat hierdoor de situatie veiliger wordt voor voetgangers en fietsers. De schepen van openbare werken heeft deze bekommernis blijkbaar niet wanneer het gaat over de drukste straat in Baardegem (Baardegem-Dorp). Meer dan drie maanden nadat hij (nog maar eens) werd aangeschreven met de vraag om opnieuw te voorzien in zebrapaden aan het kruispunt met de Seepscherf, aan het WZC (aan buurtweg 52) en voor de kerk, om veiliger fietsvoorzieningen te krijgen in de zone 30 (aanbrengen van fietssuggestiestroken) en om de zone 30 beter aan te duiden kregen we nog geen enkel officiëel antwoord (zelfs geen ontvangstbevestiging). Burgerparticipatie, goede communicatie......wij wachten.
- We vernamen de het College van burgemeester en schepenen het proefproject Margrietstraat schoolstraat heeft goedgekeurd. De buurtbewoners zullen nog persoonlijk worden ingelicht en bij de start van het schooljaar zullen er borden worden geplaatst.
Wat wil dit concreet zeggen:
- De Margrietstraat wordt schoolstraat tussen Baardegem-Dorp en de Mechelseweg.
- De schoolstraat wordt iedere schooldag ingericht vanaf 21 september 2020.
- De straat wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van 8.00 tot 8.30 uur en van 15.15 tot 15.45 uur. Op woensdag van 11.45 tot 12.15 uur
- Buurtbewoners zullen de straat wel nog stapvoets met de wagen kunnen verlaten, maar er wordt gevraagd om tijdens voormelde tijdstippen verplaatsingen te vermijden.
Het is de bedoeling om door middel van het invoeren van een schoolstraat de kinderen de mogelijkheid te bieden om veiliger te voet of per fiets de school te bereiken of te verlaten. Het betreft een proefproject. Een evaluatie zal dus volgen.
Voor vragen kan u steeds terecht bij de dienst mobiliteit (mobiliteit@aalst.be).
De Dorpsraad meent dat om de kinderen veilig van en naar school te laten gaan er tevens nood is aan zebrapaden in het dorp (aan het kruispunt met de Seepscherf, aan het kruispunt met de Scherpenheuvelstraat en aan het kruispunt met de Schippersweg). Op onze vraag hieromtrent werd na maanden nog steeds niet geantwoord door de bevoegde schepen.
- We proberen er Baardegem nog wat groener te laten uitzien. Er werd gevraagd om aan het WZC een grote bloempot met mooie beplanting te voorzien. Een vrijwilliger van de Dorpsraad wil instaan voor het onderhoud. De bloempot in de Mechelse weg werd opnieuw beplant.
- Daar de bevoegde schepen en de stadsdiensten na meer dan twee maanden nog niet reageerden op de vraag of de twee parkeerplaatsen tegenover de Scherpenheuvelstraat konden worden vrijgemaakt, werd de vraag rechtstreeks gesteld aan de verantwoordelijke van de firma De Moor. Er werd ons beloofd dat eind volgende week de bouwmaterialen zullen worden weggehaald, zodat de parkeerplaatsen kunnen worden gebruikt.
- Update werken N411. Het ontbrekende stukje fietspad (net voor het kruispunt met de Melkspinde) zal in principe in de loop van de maand september worden aangelegd door de firma De Moor. Deze firma zal de komende dagen nog een paar kleine werkjes uitvoeren. Indien er nog iets moet gebeuren is het nu dus het ogenblik om dit duidelijk mee te delen aan de werfleider of de (nieuwe) werftoezichter. Ga er niet van uit dat het wel zal gebeuren zonder dat het gevraagd is.
- Opgelet:Het wijkcommissariaat van de politie te Moorsel is voor onbepaalde tijd gesloten. U kan steeds terecht bij de centrale politiepost te Aalst (Beekveldstraat 29, 9300 Aalst).
- Een ploeg omwonenden heeft een opkuisaktie gedaan aan de kapel aan de Loereman. De Dorpsraad ondersteunt dit initiatief en zal in twee nieuwe bloempotten voorzien met zomerbloeiers. Zo wordt Baardegem weer wat mooier.
- Schepen De Gucht heeft tot op heden geen enkel antwoord geformuleerd op onze open brief met de vraag om de veiligheid te verhogen te Baardegem-Dorp. De brief heeft er wel reeds toe geleid dat in markeringen werden aangebracht waardoor het nu duidelijk is dat er op bepaalde plaatsen niet mag worden geparkeerd op de rijbaan (opdeling in rijstroken met onderbroken witte lijn). We blijven aandringen op het voorzien van zebrapaden, een duidelijkere vermelding van de zone 30, een betere aanduiding van het feit dat fietsers in de dorpskern de straat delen met wagens en het omvormen van een aantal brede voetpaden tot parkeerplaatsen.
- Er is een nieuwe werftoezichter voor de werken aan de N411 en de Margrietstraat. Voor opmerkingen kan u vanaf augustus contact opnemen met Bart Vanderheijden. Hij vervangt Gust De Blok, die we bedanken voor de goede samenwerking.
-De werken aan de N411 zijn bijna klaar. De Dorpsraad heeft een open brief aan de bevoegde schepen gericht om aandacht te vragen voor een aantal pijnpunten die bijven bestaan en die relatief eenvoudig kunnen worden opgelost. U kan deze brief lezen op onze facebookpagina. Leden van de stadsadministratie onderzoeken of alsnog aan onze vragen kan worden tegemoetgekomen. Zodra er een antwoord is delen we dit mee.
-Ondertussen is de afbraak van Molens Fies begonnen. Binnenkort zal de parking Molens Fies een feit zijn. Wij vroegen om een molensteen te recupereren en als een soort monument aan de ingang van de parking te behouden. Schepen Buelens beloofde zich hier ook voor te zullen inzetten.
- De zaakvoerder van HERO-construct heeft meegedeeld dat de geplande opendeurdag met drankje voor de buurtbewoners die was voorzien op het ogenblik dat de werken aan het woonerf Lindenhof in een eindfase waren niet zal kunnen doorgaan (www.heroconstruct.be). Dit gelet op de maatregelen die gelden ter bestrijding van COVID19.
- Ook de traditionele 1 mei zwerfvuilactie kan niet doorgaan in zijn gebruikelijke vorm. Individuele vrijwilligers hebben evenwel, gespreid over een aantal dagen, tijdens verschillende wandelingen toch al het zwerfvuil verwijderd. Er werden in totaal 19 zakken met zwerfvuil gevuld. We danken Romaric en Els. Er waren vooral weer veel blikjes. We wachten af of een bijkomende actie later op het jaar nog mogelijk is.
- Andere vrijwilligers hebben op 1 mei weer bloemen gezaaid langs een aantal trage wegen in het dorp. Speciale dank aan Nathalie die ook in de gietende regen bleef doorwerken.
- De groendienst werd gecontacteerd met de vraag of de vorig jaar gerooide hoogstamfruitboom in tuin van het WZC kan worden vervangen. Er werd ons beloofd dat dit in orde komt.
- De Dorpsraad heeft met de aannemer die het woonerf Lindenhof realiseerde contact genomen om na te gaan of ook de beplanting achter de Barbarakapel kan worden vernieuwd. Deze deelde ons mee dat dit stuk grond ook tot het openbaar domein behoort en er werd vervolgens met de groendienst afgesproken dat de verwilderde beplanting zou worden verwijderd. Bij het nieuwe plantseizoen zal een nette haag en een linde worden aangeplant. De groendienst heeft onderussen ook gevolg gegeven aan de (vele) vragen om de pastorietuin veiliger te maken. Zware takken dreigden na de voorjaarsstormen immers naar beneden te vallen. Alles werd vakkundig opgelost.
- Er werd ons meegedeeld dat de opstapplaats van de Lijn (met bushok) aan de kerk nu toch zal verdwijnen. Men prefereert een opstapplaats aan het woonerf. Als reden wordt opgegeven dat een stopplaats aan de kerk (zoals die er altijd al was) gevaarlijk is omdat men vreest dat automobilisten (richting Opwijk) dan inhaalmanoeuvres zullen doen in de bocht. De Dorpsraad had evenwel voorgesteld om de bus naast de rijbaan te laten halthouden (op het kerkplein ter hoogte van de polyvalente zaal), zodat er geen gevaarlijke inhaalmanoeuvres zouden zijn. Er wordt nu aangegeven dat men hier een keermuur wil realiseren (voorheen niet gepland) omdat de rijbaan, na de werken, lager zit dan het kerkplein. Er wordt ook gesteld dat men liever opstapplaatsen evenwijdig met de rijbaan heeft en dat de opstapplaatsen (richting Aalst en richting Opwijk) tegenover elkaar liggen. Het is spijtig dat men dit allemaal pas nu ontdekt, terwijl de Dorpsraad reeds 4 jaar wijst op de nood om reizigers de nodige voorzieningen aan te bieden. Aan het woonerf is er actueel geen plaats om een bushok te voorzien en is geen verhoogde berm aangebracht. Indien de stad Aalst dit sneller had aangepakt (de bevoegde schepen werd vorig jaar ook nog eens persoonlijk gecontacteerd) dan hadden altenatieven kunnen worden bekeken. Nu dreigt de reiziger, ondanks de investeringen, nog minder service te krijgen dan voorheen.
- Bij een aanpassing van de plannen werd het fietspad (richting Opwijk) dat zou starten voor het WZC plots ingekort. Het fietspad start nu voorbij de inrit van het WZC. De Dorpsraad heeft gevraagd de vrijgekomen ruimte, waar mogelijk, om te vormen tot parkeerplaatsen. Met een loodgietersbedrijf, een verfwinkel, een drukkerij, een huisarts, een winkel, een verkoper van wagens enz... in de onmiddellijke imgeving en gezien de voorziene bijkomende verkavelingen zullen een paar extra parkeerplaatsen geen overbodig luxe zijn. Er was ook gevraagd om, overeenkomstig het concept (= bij het begin en het einde van het fietspad wordt een boomplantvak voorzien), ook een boomplantvak aan te brengen aan de nieuwe startplaats van het fietspad. Dit om te vermijden dat deze plek grond gebruikt wordt voor wildparkeren, waardoor fietsers dreigen geconfronteerd te worden met geparkeerde wagens op de plaats waar zij van de rijbaan op het fietspad moeten rijden en om te voorkomen dat automobilisten die van de parking van het rusthuis komen geen zicht op de rijbaan hebben. Op deze vraag wil men niet ingaan. Er wordt gesteld dat er teveel nutsleidingen aanwezig zijn om een boomplantvak te voorzien (het betreft nochtans een stuk grond van meer dan 4 meter breed en 6 meter lang en indien een boom niet kon had men ook lage en niet diepwortelende beplanting kunnen voorzien.) Hier werd duidelijk een opportuniteit om alles veilig te houden en wat te vergroenen gemist. De Dorpsraad heeft nu gevraagd om dan minstens en bloembak te voorzien en heeft reeds een vrijwilliger gevonden om deze te onderhouden.
- Update wegenwerken 11 mei 2020.
De planning voor de volgende weken zier er als volgt uit:
18 tot 22 mei 2020: opbreken van het kruispunt N411 met de Seepscherf, plaatsen van nieuwe fundering, op hoogte brengen van putdeksels, afwerken van voetpaden rond het kruispunt.
25 en 26 mei 2020: asfalteren van kruispunt N411 met de Seepscherf (onderlaag en toplaag) en asfalteren van het stuk tussen de Seepscherf en het WZC (toplaag).
27 en 28 mei 2020: asfalteren van Baardegem-Dorp stuk voorbij de kerk richting Aalst (met kruispunt Europastraat en Rampelberg).
29 mei 2020: plaatsen van compound voegen tussende asfaltverharding en de betonverharding.
Deze weken zal de plaatselijke omleiding niet kunnen gebruikt worden (er dient omgereden te worden via Asse).
Wie in de werfzone woont krijgt nog een brief waarin de fasering en ontsluiting van de werfzone wordt verduidelijkt.
- Update 30 april 2020: De betonwerken aan de kerk werden vroeger dan ons door de wertoezichter was meegedeeld uitgevoerd. Weer een stap vooruit.
- De werken aan de N411 hadden nu ongeveer beëindigd moeten zijn. De pandemie zorgt echter voor vertraging. De strook aan de kerk moet nog aangelegd worden in beton. Dit moet manueel gebeuren omdat de strook te breed is. Voorlopig wordt hier, gelet op de coronamaatregelen, niet aan begonnen. In het beste geval kan dit begin of medio mei gebeuren en pas daarna kan gedacht worden aan het asfalteren van de rest van de rijbaan (toplaag). Ondertussen worden wel de voetpaden, parkeerplaatsen en groenzones aangelegd. Er blijft onduidelijkheid over het kruispunt met de Seepscherf. In een ideaal scenario zou dit nu, op een ogenblik dat er weinig verkeer is, worden aangepakt.
- Het is betreurenswaardig dat er op bepaalde plaatsen tussen de kerk en de Scherpenheuvelstraat nog wordt geopteerd voor extreem brede voetpaden in plaats van volwaardige parkeerplaatsen of passende groenvoorzieningen. De Dorpsraad blijft de vraag stellen om een optimaal gebruik te maken van de de beschikbare plaats.
- Gelet op de coronamaatregelen kan de traditionele zwerfvuilactie op 1 mei niet worden georganiseerd. Een paar vrijwilligers gaf ons aan op eigen initiatief toch het zwerfvuil in hun buurt of tijdens een avondwandeling te zullen opruimen. Dank hiervoor.
- De Dorpsraad had deze maand een gesprek met de bevoegde schepen omtrent de vraag of er ook in Baardegem, en bij uitbreiding in heel Groot-Aalst kan worden voorzien in een systeem waarbij na een verassing een metalen plaatje met de naam, geboorte- en overlijdensdatum van een overleden persoon kan worden aangebracht op de begraafplaats. Bij deze gelegenheid werd een kleine studie aan het college van burgemeester en schepen overgemaakt waaruit blijkt dat een soortgelijke dienstverlening in alle omringende steden en gemeenten reeds jaren bestaat. Aalst loopt hier duidelijk achterop. Er werd op gewezen dat deze vraag een aantal jaar geleden reeds werd gesteld door de Dorpsraad nadat deze een verzoek hiertoe had gekregen van een aantal inwoners van Baardegem. De Dorpsraad heeft nogmaals de voordelen van dit systeem in de verf gezet. De schepen beloofde na te gaan of dit kan worden verwezenlijkt, doch benadrukte ook dat, als er een poltiek akkoord en een budget is, dit ten vroegste volgend jaar zal kunnen. De Dorpsraad heeft gewezen op het feit dat hier weinig budget voor nodig is aangezien een kleine retributie kan worden geheven en dat niet kan ingezien worden wie hier tegen zou kunnen zijn. Wij volgen dit dossier verder op.
Er werd tijdens de vergadering ook gewezen op het feit dat op de begraafplaats te Baardegem steeds minder zerken staan omdat nu vaak voor een verassing wordt geopteerd. De vraag werd gesteld of de vrijgekomen ruimte niet kan worden aangewend om een grotere strooiweide te voorzien. De mogelijkheid werd aangetoond aan de hand van een foto.
- Gelieve rekening te houden met het feit dat ILVA voorlopig (Corona-maatregel) het oud papier niet ophaalt. U mag het dus ook niet buitenzetten. De inwoners van Baardegem-Dorp dienen er ook rekening mee te houden dat het andere afval (gele zak, blauwe zak, groene container en glas) tijdens de wegenwerken in regel alleen wordt opgehaald op bepaalde punten. Het is dus zinloos om het voor de deur te zetten. Opgelet het voorziene ophaalpunt aan de kerk is in de praktijk voorlopig buiten gebruik aangezien het voor de vuilnisophaaldienst moeilijk bereikbaar is. U kan de andere ophaalpunten gebruiken. Hou er rekening mee dat Ilva heeft nagelaten om aan het kruispunt met de Seepscherf het afhaalpunt duidelijk aan te geven. Een melding aan de werftoezichter leidde niet tot enig resultaat. Om overlast te vermijden kan u best het afval plaatsen aan de elektriciteitscabine in de Seepscherf (hoek met het Snepbaantje). Daar is voldoende plaats en kan het eenvoudig meegenomen worden door de vuilnisophaaldienst.
- De Dorpsraad blijft zich inzetten voor de effectieve realisatie van de buurtparking Molens Fies. Er werd ons aangegeven dat er wordt onderhandeld met een aannemer om onmiddellijk nadat de wegenwerken klaar zijn de parking aan te leggen.
- Update werken 28 februari 2020: met enige vertraging is nu begonnen met het gieten van beton tussen de Scherpenheuvelstraat en de Margrietstraat. De rest volgt. Opgelet je kan, ingevolge de werken, niet meer de Margrietstraat inrijden vanaf de N411.
- Update werken 1 februari 2020: De werken zitten nog steeds op schema. Er wordt nog riolering gelegd aan de kerk en als alles goed blijft verlopen zal op 21 februari 2020 beton kunnen gegoten worden. Ondertussen worden ook de voetpaden verder aangelegd in het stuk tussen de Scherpenheuvelstraat en de Seepscherf.
Er is nog geen precieze timing wat betreft de werken aan het kruispunt met de Seepscherf. Deze werken zouden een week duren en in die periode zal er een omleiding zijn. Daarna volgt nog het leggen van de laatste laag asfalt in het stuk tussen het kruispunt met de Rampelberg en de nagelstudio Bilinails en tussen het kruispunt met de Seepscherf en het woonzorgcentrum.
Normaal zullen de werken aan de N411 tegen de Paasvakantie beëindigd zijn.
- De vergunningsaanvraag voor de sloop van Molens Fies en de aanleg van een dorpsparking is ingediend door de stad Aalst.
Er is een nieuwe wijkinspecteur voor Baardegem-Meldert: Bart Cannoot. De wijkinspecteurs van de Faluintjes blijven wel als team werken.